Cazul Șor stiri: 594

Cînd Ungaria intenționează să ratifice aderarea Suediei la NATO

14 iul. 15:45   Diverse
2474 0

Ungaria a precizat că nu va ratifica cererea Suediei de aderare la NATO pînă în toamnă, deși anterior spusese că acest lucru s-ar putea întîmpla chiar în această săptămînă.

"Vom începe să lucrăm la jumătatea lunii septembrie", a declarat Zsolt Nemeth, președintele comisiei pentru afaceri externe a parlamentului ungar și membru al partidului de guvernămînt, scrie Adevărul European.

Potrivit acestuia, nu este nevoie de convocarea unei sesiuni extraordinare a parlamentului pentru a lua o decizie privind aderarea Suediei la NATO, deoarece aprobarea din partea Turciei este așteptată mai tîrziu.

Nemeth a precizat că președintele turc, care de asemenea nu a ratificat încă aderarea țării scandinave la Alianță, nu va trimite protocolul de ratificare a aderării Suediei la NATO parlamentului turc pînă cînd acesta nu își va relua activitatea în toamnă.

Anterior, s-a anunțat că guvernul ungar ar urma să analizeze cererea de aderare a Suediei la NATO încă din această săptămînă.


Cu o zi înainte, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că nu este îngrijorat de faptul că Turcia, după ce a promis să deblocheze aderarea Suediei la Alianță, a amînat ratificarea pînă în toamnă.

Reamintim, luni, după întîlnirea dintre liderii Turciei, Suediei și secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că președintele turc a fost de acord să deblocheze aderarea Suediei, iar Stockholm va ajuta Ankara în apropierea de UE.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?