X 
Incendii stiri: 559
Criza energetică stiri: 1748

China acuză SUA că creează haos în întreaga lume

2 dec. 2022,, 16:00   Diverse
2160 0

SUA folosesc forța fără discernămînt și prezintă exemple clasice de diplomație de constrîngere.

Este declarația reprezentantului oficial al Ministerului chinez de Externe Zhao Lijian, scrie RIA Novosti.

Diplomatul a acuzat Statele Unite că au creat haos în întreaga lume. El a acuzat Washingtonul că folosește amenințările, izolarea politică, economică și tehnologică pentru a-și atinge propriile obiective.

Zhao a subliniat că Statele Unite au recurs în mod repetat la răspîndirea dezinformării. El a amintit că autoritățile americane au folosit praful de spălat și Căștile Albe pentru a declanșa războaie în Irak și Siria.

„Statele Unite sînt cele care creează haos în întreaga lume prin folosirea fără discernămînt a forței (...). Avioane și nave de război americane apar în mod constant în toate părțile lumii pentru a-și demonstra capacitatea militară. Cine subminează în cele din urmă securitatea și stabilitatea internațională și regională? Adevărul este evident la prima vedere”, a conchis el.


Reprezentantul Ministerului chinez de Externe a cerut părții americane să înceteze atacurile împotriva Chinei și să deschidă calea corectă pentru coexistența Chinei și a Statelor Unite ca puteri majore.

Anterior, Statele Unite au evaluat posibila extindere a arsenalului nuclear al Chinei. Potrivit unui raport al Pentagonului privind puterea militară a Chinei, Beijingul ar putea desfășura 1.500 de focoase nucleare pînă în 2035.

14
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий