Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Ce restricții va impune YouTube

7 noi. 2023,, 00:34   Externe
2679 0

Noile modificări în platformă îi vizează pe adolescenții care pot fi susceptibili la influențe negative în online. YouTube vrea să descurajeze conținutul care promovează anumite standarde corporale sau de frumusețe.

Iată ce planuri are compania-mamă, Google. Printr-un comunicat al serviciului Google, utilizatorii platformei au fost informați de restricționarea videoclipurilor sau reclamelor care ar putea avea un impact negativ asupra celor mai vulnerabili utilizatori. Printre ei se află adolescenții și copiii, transmite Noi.md cu referire la dcnews.ro.

Inițiativa de a limita reclamele cu trimitere la stereotipurile de frumsețe survine în urma acțiunilor legale întreprinse de 40 de state din SUA împotriva companiei Meta, cu acuzații legate de promovarea conținutului care ar putea influența gîndirea și dezvoltarea tinerilor prin intermediul platformelor Facebook și Instagram. Situații similare de acuzații au fost și în cazul platformei TikTok, care cîștigă tot mai multă popularitate ca una dintre cele mai utilizate aplicații.

James Beser, unul dintre reprezentanții platformei, afirmă că adolescenții reprezintă o categorie de utilizatori foarte susceptibilă la formarea unei percepții distorsionate despre propria lor imagine, în special atunci cînd sunt expuși în mod repetat la mesaje care promovează standarde ideale.

”Videoclipurile care compară caracteristici fizice şi le idealizează pe unele în detrimentul altora, care idealizează anumite niveluri de fitness sau greutăţi corporale nu vor mai fi sugerate în mod repetat adolescenţilor, mai întîi în SUA şi apoi în alte ţări, anul viitor.”, se arată într-un comunicat al serviciului Google.


”Adolescenţii sînt mai predispuşi decît adulţii să îşi formeze o imagine negativă de sine atunci cînd văd mesaje repetate despre standarde ideale în conţinutul pe care îl consumă online”, spune James Beser, potrivit The Verge.

De asemenea, reprezentanții platformei au de gînd să creeze o modalitate prin care utilizatorii cu vîrsta de sub 18 ani să primească atenționări și avertizări în legătură cu durata petrecută în fața ecranului.

3
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?