COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Alimentele pe care iarna nu ar trebui să le mănînci

Alimentele pe care iarna nu ar trebui să le mănînci

Nutriționiștii spun cu tărie că mîncarea gustoasă și sănătoasă se face cu produse de sezon. Adică, în miezul iernii e mai potrivit să mănînci morcovi, țelină sau cartofi, decît roșii sau sparanghel.

Alimentele de sezon sînt mult mai gustoase. Îți prezentăm o listă cu cele pe care ar trebui să nu le mai cumperi acum și să le eviți în meniu, transmite NOI.md cu referire latabuhighlife.ro.

1. Sparanghel - ca multe alte legume și acesta ar fi mai potrivit în meniurile de primăvară, cînd e în sezon. La noi în magazine ajunge oricum din alte țări europene mai însorite, dar în sezonul rece e transportat din țări și mai îndepărtate, precum Chile sau Peru.


2. Fructe de pădure, căpșuni, pepene

Niciunul din fructele de vară nu va avea același gust acum. Alege mai bine variantele congelate, gemuri sau dulcețuri și evită-le pe cele prezentate proaspete în magazin. Multe dintre ele au fost culese înainte să fie coapte sau au fost coapte forțat.

3. Porumb

La noi, porumbul e în plin sezon la sfîrșitul verii. Ceea ce găsești acum în magazin este porumb fiert în conservă, porumb congelat sau prefiert. Nu îți va aduce nici gustul bun și nici nutrienții produsului proaspăt.

4. Lactate

Unele produse lactate precum cașul și laptele trebuie consumate cu grijă iarna. Cașul poate crește secreția de mucus de la glande și poate afecta starea generală a corpului. Persoanele care tușesc sau care suferă de astm își pot agrava problema consumînd produse lactate.

5. Zahăr

Se pare că zahărul poate declanșa dispozițiile depresive, mai ales iarna. Aportul de zahăr reduce eliberarea de dopamină, un element care joacă un rol în modul în care simțim plăcere.

6. Carne roșie

Carnea roșie este o sursă excelentă de proteine ​​care este necesară pentru întărirea mușchilor și a metabolismului. Cu toate acestea, consumul frecvent al acestuia poate provoca o concentrație de mucus în gît. Este mai bine să alegeți să mîncați pui sau pește în acest sezon.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load