Transnistria stiri: 1366
Eurovision stiri: 499

Aeroportul în care nu vei mai avea nevoie de pașaport

22 sep. 2023,, 20:30   Externe
2968 0

Călătoriile de pe unul dintre cele mai bune aeroporturi din lume - Changi din Singapore - vor deveni și mai ușoare din 2024, cînd va fi introdus un sistem automatizat de control al imigrației, care va permite pasagerilor să părăsească orașul-stat fără pașaport, folosind doar date biometrice.

Anunțul a fost făcut de ministrul comunicațiilor din Singapore, Josephine Teo, într-o sesiune parlamentară, în timpul căreia au fost adoptate mai multe modificări la Legea privind imigrația din țară.

"Singapore va fi una dintre primele cîteva țări din lume care va introduce vămuirea automată a imigranților, fără pașaport", a anunțat ministrul.

Deja tehnologia biometrică este utilizată într-o oarecare măsură pe Aeroportul Changi, pe culoarele automate de la punctele de control al imigrației, notează Noi.md cu referire la adevarul.ro.

Modificările anunțate vor "reduce necesitatea ca pasagerii să prezinte în mod repetat documentele de călătorie la punctele de contact și vor permite o procesare mai continuă și mai convenabilă", a declarat Teo.


Pașapoartele vor fi în continuare necesare pentru multe țări din afara Singapore care nu oferă vămuire fără pașaport, situații în care călătorii vor avea nevoie totuși de aceste documente, a precizat ministrul comunicațiilor din Singapore.

5
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?