COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

38 de ani de la apariţia primelor emoticoane

În ziua de astăzi, emoticoanele sînt ceva firesc în orice conversaţie virtuală. Le găseşti în orice reţea de socializare. Însă emoticoanele au apărut cu mult înainte reţelelor.

Era 19 septembrie 1982 cînd un profesor american pe nume Scott Falhman a avut această idee. Simţea că mesajul pe care voia să-l transmită se pierdea în scrisori, transmite Mediafax.

Aşa că a făcut următoarea sugestie: cum ar fi ca atunci cînd vrei să-ţi exprimi umorul să foloseşti o faţă zîmbitoare?

Alcătuită din două puncte, o cratimă şi o paranteză deschisă.

Ca şi în prezent cînd vorbim despre mesaje virale, la fel s-a întîmplat şi acum 38 de ani. Scrisoarea lui Falhman în care a folosit primul emoticon a ajuns la alte universităţi.


În prezent, găseşti emoticoanele la tot pasul. Pare greu de crezut că în urmă cu cîţiva ani pe Facebook, cea mai populară reţea de socializare, nu puteai decît să aprobi o postare.

Reacţiile, similare cu emoticoanele, au fost implementate abia în 2016. Iar în primul an de existenţă au fost folosite de 800 de milioane de ori. În fiecare zi.

Totuşi, nici pînă acum nu a fost implementat butonul de dislike, deşi Mark Zuckerberg îl promitea încă de acum 6 ani. „Ne gîndim la el. La butonul de dislike.

Este o întrebare interesantă pentru că sînt două lucruri pe care le poate reprezenta. Şi luăm în calcul una dintre variante, nu şi pe cealaltă”, a declarat Zuckerberg.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load