Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Un copil de 2 ani a ajuns la spital după ce s-a jucat în apa unui havuz din capitală

20 iun. 08:15   Capitala
2611 0

Specialiștii din sănătate publică trag un semnal de alarmă și spun că apa din havuzuri poate fi periculoasă, astfel distracția copiilor ar putea costa scump.

Este și povestea unei mămici din capitală care a ajuns cu copilul său în spital după ce l-a lăsat să se joace cîteva minute în apă. Deși femeia și-a făcut cunoscută povestea pe rețelele de socializare, alte mămici nu-și fac griji și spun că le permit copiilor să se distreze în havuzurile din oraș, notează Noi.md cu referire la tv8.

„Noi am fost pe data de șapte iunie la havuz, la Valea Trandafirilor. Copilul a stat în jur de zece minute, s-a jucat cu mînuțele în jetul de apă. Am venit acasă și după masă, în jurul orelor trei-patru s-a trezit cu febră. Prima zi a avut febră, a doua zi deja a început un pic diarea”.

După o consultație femeia a fost internată cu micuțul său pentru o serie de analize.

„S-a depistat salmonela, rotavirus și vibrion-holeric. Dumneaei presupune că sînt din spațiile cu apă deschisă, multă murdărie și evident dacă am fost vineri dimineață la havuz și după cîteva ore a apărut febra, evident m-am gîndit că este de acolo și 90 la sută este de acolo. Mă supără faptul că acolo zilnic sînt zeci, chiar și sute de copii, mai ales cînd este sezonul estival, căldură”, spune femeia.


Cu toate acestea, copiii continuă să se scalde în fîntînile arteziene.

Specialiștii în sănătate publică susțin că havuzurile sînt pentru decor și în niciun caz părinții nu ar trebui să le permită celor mici să se scalde, deoarece apa ar putea conține mai multe bacterii.

Și reprezentanții de la primărie îndeamnă părinții să fie prudenți, pentru că apa din havuzuri este rece și cei mici s-ar putea îmbolnăvi.

„Scăldatul în havuzuri este unul frumos pentru fotografii, dar poate prezenta pericol pentru sănătate din cauză că apa din havuzuri nu este apa încălzită în bazinele acvatice, este apă care vine din sistemul centralizat de alimentare cu apă și are o temperatură pînă la zece grade celsius și expunerea îndelungată la apă cu o temperatură scăzută poate de asemenea cauza anumite afecțiuni în special la copii, de aceea rog părinții și supraveghetorii copiilor în timpul jocurilor, să fie precauți”.

În municipiul Chișinău sînt 14 havuzuri funcționale.

0
1
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?