X 

Șoferii au fost amendați de la înălțime

7 sep. 16:00   Capitala
4885 0

Cîte o amendă pe minut. Este viteza cu care poliția a sancționat, azi dimineață, în Capitală șoferii care au accelerat pe banda destinată transportului public.

Pentru a-și eficientiza munca, oamenii legii au ridicat drona în zona circului, dar și o flotă de motociclete. Șoferii au fost filmați de la înălțime ca la cîteva sute de metri să fie deja trași pe dreapta și amendați, notează Noi.md cu referire la tv8.

Odată cu începutul anului școlar, cînd capitala se sufocă în ambuteiaje, polițiștii au luat cu asalt sensurile giratorii și intersecțiile din capitală. Deocamdată autoritățile nu au altă soluție decît să dirijeze traficul rutier și să pună amenzi șoferilor care aleg să folosească banda destinată transportului public. Pentru a fixa încălcările oamenii legii au ridicat drona deasupra orașului. Numai în zona circului timp de 35 de minute, peste 30 de conducători auto au fost prinși pe picior greșit, cam unul pe minut.

După ce au fost filmați de la înălțime, șoferii au fost trași pe dreapta și amendați. Cei care s-au prins că au fost prinși în flagrant și au încercat să evite amenzile, virînd pe străzile adiacente erau ajunși din urmă de polițiști pe motociclete.

Unii și-au recunoscut încălcare și au fost de acord să achite amenda mai ales că la jumătate de preț, alții însă s-au arătat indignați și au cerut explicații.


Un șofer care a decis că poate ocoli ambuteiajul pe banda destinată transportului public, a fost lovit din spate de un troleibuz.

Oamenii dau vina pe ambuteiaje și cer de la autorități să facă condiții normale de trafic apoi să pună amenzi.

Graba-i grabă dar legea e mai presus de toate, asta a fost explicația polițiștilor care au purtat discuții cu șoferii nemulțumiți.

Potrivit poliției pe benzile desintate transportului public au dreptul să circule doar troleibuzele, autobuzele, microbuzele de rută, bicicletele și serviciile de urgență. Restul șoferilor riscă să fie sancționați cu 500 de lei și două puncte de penalizare. magine

10
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?