Cei mai mulţi dintre comercianţi sînt, de fapt, intermediari, nu producători. Toţi dau asigurări că marfa e proaspătă şi nu este niciun risc pentru cumpărători. Specialiştii spun, însă, că produsele vîndute în astfel de condiţii improprii pot provoca intoxicaţii alimentare şi îi îndeamnă pe oamenii să cumpere doar din locuri autorizate.
Canicula nu i-a speriat pe vînzătorii ambulanţi, care, echipaţi cu umbrele şi sepci, şi-au expus, ca de obicei, produsele pe o stradă traversată zilnic de sute de autocare şi microbuze. Aici se vînd legume, fructe, băuturi alcoolice dar şi carne, ouă şi lactate.
Comercianţii spun că, deseori, sînt alungaţi de poliţişti dar, de fiecare dată, revin pe această stradă pentru că trec mulţi oameni care le-ar putea deveni clienţi, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.md.Specialişti spun că produsele uşor perisabile trebuie vîndute în condiţii speciale. Toate trebuie ţinute în frigider, carnea se păstrează la o temperatură de pînă la patru grade Celsius iar ouăle şi lactatele la cel mult şapte grade Celsius.
În unele cazuri, produsele alimentare vîndute în astfel de condiţii improprii pot provoca îmbolnăviri grave. De aceea, cumpărătorii sînt îndemnaţi să meargă doar în magazinele autorizate.
Adăuga comentariu