COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Serile de vară pot fi petrecute altfel: Noua carte de vizită a Chișinăului (VIDEO)

Serile de vară pot fi petrecute altfel: Noua carte de vizită a Chișinăului (VIDEO)

Încă o zonă verde din capitală a prins viață, de această în sectorul Buiucani. Vorbim despre scuarul din strada Bucuriei, care nu a fost reabilitat mai bine de 30 de ani.

Pînă mai ieri un spațiu abandonat, considerat una din cele mai periculoase zone din sector, astăzi parcul uimește prin aspectul său modern și detronează multe alte spații de agrement din capitală.

„Chiar dacă suntem în centrul Chișinăului, la 100 de metri distanță de bd. Ștefan Cel Mare, această zonă verde cu suprafața de circa 1,5 km nu a avut niciodată iluminat public, rețele inginerești. Mai bine de 30 de ani nu s-a intervenit în niciune fel. Cu regret era una din zonele cele mai periculoase din punct de vedere al securității din Buiucani. Am început lucrările în luna martie, astăzi avem peste 1000 de metri pătrați de gazon, sistem de irigat, sistem de iluminat și îndemn toată lumea să vină seara să vadă, e cel mai bine ilumanat parc din Chișinău”.


Este o zonă de răcoare, de verdeață, cu mobilier urban modern, cu scaun pentru persoane cu nevoi speciale, locuri de parcare marcate", a relatat pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc.

Autorul proiectului este tînărul arhitect Alexandrin Buraga, care a proiectat spațiul gratuit. Valoarea totală a lucrărilor de reabilitare este de circa 2 milioane lei, o parte din contribuții fiind acoperite de agenții economici.

Pretorul a anunțat că în scurt timp vor fi instalate și camere de supraveghere video pentru a nu admite actele de vandalism. Totodată, a fost desemnată o persoană responsabilă de lucrările de întreținere scuarului, care cosește iarba, curăță zona zilnic.

În zona adiacentă a parcului a fost amenajată și pista pentru bicicliști și renovat trotuarul.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load