Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Reacția Primăriei la declarațiile ministrului Educației

1 feb. 10:46   Capitala
2581 0

Comisia pentru Situații Excepționale la nivel național a anulat decizia CSE din municipiul Chișinău potrivit căreia părinții trebuie să plătească anumite sume dacă vor să-și înscrie copiii la ore suplimentare și decizia prin care a fost anulat ordinul Ministerului Educației de demitere a șefului Direcției municipale Educație.

Ministrul Educației, Dan Perciun, după ședința Comisiei. Potrivit oficialului, deciziile municipalității sînt ilegale, iar cei care le-au adoptat și-au depășit atribuțiile de serviciu.

Primăria a calificat declarațiile ministrului drept politice.

Săptămîna trecută, Comisia Situații Excepționale Chișinău a luat o decizie privind organizarea și funcționarea grupelor cu program prelungit în instituțiile de învățămînt primar și secundar, în contextul unui buget municipal neaprobat, notează Noi.md cu referire la Moldova 1.

Perciun insistă pe convocarea CMC și aprobarea bugetului și îndeamnă părinții să pună presiune pe partidul primarului general.


„Ar trebui să se convoace Consiliul Municipal, să aprobe bugetul pe 2024 și să aprobe toate actele necesare, ca să poată fi finanțate aceste grupe. Pînă atunci, părinții să pună presiune pe consilierii municipali de la MAN și pe primarul general”, a declarat ministrul Perciun.

Reacția Primăriei Chișinău la declarațiile ministrului n-a întîrziat să apară. Într-un comentariu oferit de Natalia Ixari, consiliera primarului Ion Ceban, aceasta menționează că „ministrul a făcut declarații politice cu privire la activitatea primăriei și CMC” și le-a calificat drept „imixtiune în treburile Administrațiilor Publice Locale”.

„Ministrul a făcut declarații politice cu privire la activitatea primăriei și CMC, pe diverse subiecte, ceea ce nu ține de atribuțiile ministrului. Calificăm aceste declarații ca imixtiune în treburile Administrațiilor Publice Locale, iar primăria nu este obligată conform legii în multe acțiuni enumerate de ministru. Calificăm aceste acțiuni prin folosirea puterii drept presiuni asupra autonomiei locale.”

Potrivit unui anunț al Primăriei, Consiliul Municipal Chișinău se va convoca în ședință extraordinară vineri, 2 februarie.

0
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?