Cazul Șor stiri: 599

Primăria Chișinău a deschis trei instituții sociale destinate copiilor, tinerilor și adulților

2 mai. 13:30   Capitala
2033 0

Primăria Chișinău a deschis trei instituții sociale în Chișinău pentru copii, tineri și adulți.

Una dintre instituțiile nou deschise este Centrul municipal de zi pentru copiii cu boli rare și autism „Fluturele albastru”.

Potrivit autorităților municipale, acesta este primul centru creat la nivel de municipalitate pentru copiii cu boli rare. Capacitatea maximă al Centrului este de 30 de copii, cu vîrsta de la 3 la 16 ani. Aici vor activa specialiști de profil: psiholog, psihopedagog, logoped, chinetoterapeut, care vor desfășura diferite terapii, printre care distractive, culturale şi sportive, în funcţie de necesităţile beneficiarilor.

Actualmente în Capitală sînt patru centre municipale de zi, unde sînt oferite gratuit servicii specializate pentru copiiii cu necesităţi speciale.

Totodată, săptîmîna trecută, în capitală, a fost deschi primul Centru municipal de învățare și educație a adulților. Centrul poate fi frecventat de adulții aflați în proces de căutare a unui loc de muncă, profesioniști interesați de a-și dezvolta competențele profesionale și civice și alţi cetățeni interesați de învățare pe tot parcursul vieții. Deschiderea primului hub educațional inovativ din ţară a fost posibilă datorită investiţiilor făcute de Primăria municipiului Chișinău în parteneriat cu Reprezentanța Asociației Germane pentru Educația Adulților în Republica Moldova AO „DVV International Moldova”, în baza Memorandumului încheiat privind înțelegerea și cooperarea reciprocă.


La fel, săptămîna trecută Primăria Chișinău a deschis un nou Centru Municipal de Tineret, al 5-lea centru pentru tineri în sectorul Botanica, în clădirea abandonată unde se afla serviciul stării civile.

Autoritățile municipale afirmă că la ora actuală astfel de centre, în care tinerii desfășoară diverse activități educaționale și de dezvoltare, funcționează în fiecare sector al caitalei.

În viitor, Primăria planifică lansarea altor două proiecte: "Casa ta în Chișinău" – program pentru tinerii care vor să-și procure o locuință, precum și Incubatorul municipal pentru dezvoltarea antreprenoriatului pentru persoanele de pînă la vîrsta de 40 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?