X 
Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Omorul de la Rîșcani: „Suspectul principal al crimei este încă în R. Moldova”

11 iul. 21:17   Capitala
4791 0

Principalul suspect în cazul asasinatului din sectorul Râșcani al capitalei nu a părăsit teritoriul Republicii Moldova.

Declarația a fost făcută de ministrul de Interne, Adrian Efros, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”. Potrivit oficialului, la frontiera de stat a fost instituit regim sporit de securitate. Sunt controlate inclusiv toate căile de acces care duc spre regiunea transnistreană, a precizat Efros, notează Noi.md cu referire la radiomoldova..

„Din datele noastre operative, se află încă pe teritoriul Republicii Moldova. Au fost avertizați colegii de la poliția de frontieră, este un control sporit la toate punctele de trecere a frontiere”, a declarat Adrian Efros.

Ministerul de Interne anunță că filtre ale poliției monitorizează, inclusiv, toate căile de acces care dus spre regiunea transnistreană. Întrebat dacă autoritățile de la Chișinău conlucrează cu cele de la Tiraspol pe acest caz, Adrian Efros a declarat: „La nivel operativ, cel mai probabile există o comunicare”.

Noi.md amintește că un cetățean străin a fost omorît în sectorul Rîșcani al capitalei, de către un bărbat care a efectuat cîteva împușcături din mers, pe trotinetă, în direcția victimei.


Ulterior, organele de drept au cerut ajutorul cetățenilor pentru identificarea bărbatului care a comis crima.

Potrivit poliției, individul împușcat a fost anunțat în căutare pe canalele Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei.

Acesta nu a fost extrădat pînă acum, deoarece a depus cerere de azil. Potrivit Procuraturii Generale, faptul tergiversării îndelungate a examinării cererii de azil, de la depunere pînă în prezent, a dus la imposibilitatea menținerii în stare de arest a persoanei și aplicarea unei măsuri preventive alternative, reieșind din faptul că, pe o cerere de extrădare, Codul de procedură penală prevede posibilitatea menținerii în stare de arest pînă la 180 de zile.

Despre situația creată, Procurorul General a informat și sesizat la 03.04.2024 Consiliul Superior al Magistraturii, cu descrierea detaliată a faptelor de tergiversare la examinarea în contencios administrativ. La 31.05.2024, CSM a informat Procuratura că Inspecția Judiciară a respins ca neîntemeiată adresarea Procurorului General. Decizia dată a fost contestată, iar o decizie definitivă nu există pe acest caz, precizează procuratura.

0
2
0
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?