Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Medicii atenționează cetățenii în contextul valului de praf saharian

24 apr. 12:39   Capitala
2816 0

În contextul furtunii de nisip însoțită de ploaie, observată astăzi-dimineață de mai mulți cetățeni, Primăria capitalei informează că aceasta s-a produs din cauza valului de praf saharian și nisip, care a afectat ultimele zile mai multe regiuni.

Vladimir Bolocan, șeful adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a informat populația despre posibilele riscuri asupra sănătății, notează Noi.md.

,,Studiile toxicologice au demonstrat că particulele de nisip pot provoca leziuni pulmonare inflamatorii. Astfel, persoanele cu diferite boli pulmonare, de exemplu, cei cu astm sau cu boală pulmonară cronică obstructivă (BPOC) pot avea parte de o exacerbare (acutizare) a simptomelor”, a menționat Vladimir Bolocan.

În cazul în care simt un anumit disconfort, cetățenii sînt îndemnați să evite autotratamentul și să apeleze la ajutorul medicului de familie sau sa sune, în caz de necesitate, la numărul 112.

Amintim că în această dimineață mai mulți cititori ai site-ului Noi.md ne-au trimis poze cu mașinile lor, care, după ploaie, au rămas cu acoperite cu praf galben.

Marți, Agenția de Mediu a avertizat că "circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei.


Acest praf saharian este format din particule fine de nisip și sol care sînt ridicate din deșertul Sahara de vînturi puternice".

0
0
2
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?