Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Magnoliile au înflorit în Grădina Botanică

10 apr. 2023,, 19:30   Capitala
4426 0

Magnoliile, frumoșii arbori cu flori în nuanţe irezistibile de roz şi mov, au înflorit în Grădina Botanică din Chişinău.

Deşi ploile şi temperaturile scăzute din ultima săptămînă au cam ştirbit din frumuseţea copacilor, ei continuă să rămînă o atracţie pentru vizitatori.

Gabriela Suleac, jurnalist tvrmoldova: „La Grădina botanica sînt peste 25 de soiuri de magnolie. Se deosebesc după perioada de înflorire, după forma și mărimea florilor și nuanță. Unele și-au deschis deja petalele, altele urmează. Perioada de înflorire poate dura pînă la sfîrșitul lui aprilie”.

Elizaveta Donica, doctor în biologie, Grădina Botanică: „Procesul de înflorire s-a început de la jumătatea lunii martie dar din cauza oscilaţiilor de temperature, florile parcă s-au închis şi mirosul şi decorativitatea florilor puţin a fost afectată. Puţin petalele la margină sînt afectate de oscilaţiile acestea de temperature mai jos de 0 grade.”

Magnoliile sînt o adevărată atracţie, în special pentru cei care vor să facă fotografii.


„Am venit cu prietenele mele. Întîi de toate am venit pentru nişte poze, dar, după ce am văzut că copacul principal încă nu e înflorit de tot am decis că o să veni pe parcurs.”

„E ceva neobişnuit, ceva frumos. Chiar dacă plouă e o atmosferă foarte minunată şi aerul e curat. Foarte des venim în parc dar prima dată aflu că sînt magnolii.”

„Sunt foarte frumoase. Dacă ar fi să nu le rupă iar vizitatorii să le păstreze aşa cum sînt. Să le lese acolo pe loc. Ei sînt care mai rup. Dar, noi ne mîndrim cu aşa colecţie.”

În plină floare sînt şi alţi arbori şi arbuşti.

Elizaveta Donica, doctor în biologie, Grădina Botanică: „Iată în faţa noastră este prinsepia galbenă care la sfîrşitul lunii martie începutul lunii aprilie începe să-şi desfacă sincronic odată şi mugurii florali şi mugurii foliali. Pe teritoriul grădinii înfloresc aşa ca un conveir diferite soiuri de prun, magnolia, de prun decorative, forziţia, lonicera lui Standish şi alte specii de plante lemnoase.”

Prețul unui bilet de intrare la Grădina Botanică din Chişinău este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru elevi și pensionari.5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?