X 
Arşiţa stiri: 186
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Priveliște uimitoare: Cum un deșert a fost acoperit de flori

9 iul. 21:30   Externe
4452 0

Dunele de nisip din deşertul Atacama din Chile, cel mai arid de pe planetă, au fost acoperite în ultimele zile de flori albe şi violet, după ce ploile timpurii au făcut ca acestea să înflorească în toiul iernii australe.

Atacama a fost supranumit „deşertul înflorit”, seminţele şi bulbii rezistenți îndurînd vremea aspră și dînd naştere florilor o dată la cîțiva ani, primăvara.

Însă ploile abundente din ultima vreme, atribuite fenomenului meteorologic cunoscut sub numele de El Nino, au dus la o înflorire mai devreme, notează Noi.md cu referire la hotnews.ro.

Dar nu sînt încă suficiente flori în această iarnă pentru ca evenimentul să poată fi considerat oficial o apariţie a „deşertului înflorit”, explică Cesar Pizarro, care se ocupă de conservarea biodiversităţii pentru Corporaţia Naţională Forestieră, o organizaţie aflată în subordinea guvernului din Chile.

Însă în următoarele săptămîni sînt aşteptate și mai multe ploi, ceea ce ar putea duce la apariția florilor pe o suprafaţă mai mare, a spus Pizarro.


Ultima oară cînd a avut loc o înflorire timpurie în deşertul Atacama a fost în 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав