COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 774 327 INFECTAȚI 290 043(+1018)   TRATAȚI 273 920     DECESE 6713(+18)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2925
Puterea stiri: 6649

Ion Ceban a prezentat strategia implicării tineretului în dezvoltarea capitalei

19 iul. 19:45   Capitala
1674 0

Tineretul din capitală are un potențial enorm, care trebuiește valorificat. Așa consideră primarul general Ion Ceban, care a propus și o strategie de implicare a tineretului:

- Potențialul tinerilor trebuie valorificat! Proiectul Strategiei municipale de dezvoltare a sectorului de tineret pentru 2021-2026 și Planul de acțiuni pentru implementarea acesteia au fost supuse consultărilor publice pe pagina web a primăriei și direcției de resort. Acestea vor avea drept scop realizarea potențialului tinerilor și soluționarea problemelor cu care se confruntă aceștia la nivel municipal.

Ne dorim să creăm un mediu favorabil pentru evoluția tinerilor, atît în plan personal, cît și profesional, inclusiv a celor din grupurile cu posibilităţi reduse, să le oferim tinerilor oportunitatea de a participa în procese decizionale precum și înlesnirea accesului la o gamă vastă și diversă de servicii pentru tineret.

Obiective generale:

- Creșterea nivelului de participare a tinerilor din municipiul Chișinău;
- Asigurarea unei game complexe de servicii de tineret calitative care contribuie la formarea cunoștințelor, abilităților, deprinderilor, atitudinilor și comportamentelor necesare pentru integrarea cît mai reușită a tinerilor în societate;
- Consolidarea sectorului de tineret la nivel municipal și a mecanismelor de suport în asigurarea calității lucrului de tineret.

Priorități strategice:

  • Participarea tinerilor;
  • Dezvoltarea serviciilor de tineret;
  • Fortificarea sectorului de tineret la nivel municipal.

Am analizat factorii și problemele care încetinesc sau împiedică dezvoltarea tinerilor din municipiul Chișinău, angajamentele asumate la nivel local și național pe sectorul de tineret, tendințele și bunele practici de lucru cu tinerii la nivel internațional, factori, care vor sta la baza Strategiei.


Tinerii sînt motorul dezvoltării și progresului societății. Îmi doresc ca aceștia să beneficieze de susținere în activitățile și inițiativele manifestate, pentru a deveni personalități împlinite personal și profesional aici, în municipiul Chișinău, - a scris pe Facebook Ceban.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽