Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Două semafoare moderne pentru pietoni au fost instalate în sectorul Rîșcani

20 mai. 20:45   Capitala
4532 0

Două semafoare moderne pentru pietoni au fost instalate pe strada Studenților, la intersecția cu bulevardul Moscova, pentru a spori gradul de siguranță la traversarea trecerii, care se află în imediata apropiere a Universității Tehnice a Moldovei (UTM) și zilnic este traversată de un flux mare de oameni, anunță Întreprinderea Municipală Rețelele Electrice de Iluminat „Lumteh”.

Responsabilii spu că semafoarele noi sînt dotate cu corpuri LED, timer, butoane de apel cu sensor și semnal acustic la tastare, iar unul dintre pilonii de suport a fost schimbat.

În același timp, ÎM REI „Lumteh” precizează că a inițiat lucrările de modernizare a obiectivelor de semafoare, conform planului de intervenții pentru anul curent.

„În prezent, au loc acțiuni de pregătire pentru reparația capitală a intersecției semaforizate „strada Sfîntul Gheorghe – strada Alexandru Hîjdeu”, unde vor fi înlocuite în totalitate 8 semafoare pietonale și 6 pentru transport, ce vor fi echipate cu LED și cronometru. Totodată, va fi schimbată și rețeaua de cabluri. De la începutul anului 2024, lucrări majore la rețeaua de semafoare s-au realizat pe strada Voluntarilor, unde a fost reconstruit un obiectiv semaforic pietonal, dar și pe strada Bogdan Voievod, unde a fost construit un nou obiectiv de semafoare pentru pietoni. La fel, în intersecția străzilor Socoleni – Calea Orheiului, au fost înlocuiți pilonii obiectivului de semafoare, schimbate corpurile și pozată rețeaua subterană de cabluri pentru alimentarea acestuia.

De asemenea, la două treceri pietonale de pe șoseaua Muncești s-au montat semafoare cu galben intermitent, fiind și iluminate suplimentar”, se arată în comunicatul emis de Lumteh.


4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?