X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Cum vor autoritățile municipale să pună capăt tăierilor ilicite de copaci

21 noi. 2022,, 11:30   Capitala
2183 0

Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” va crea un soft de monitorizare a arborilor din municipiul Chișinău.

Anunțul a fost făcut astăzi, 21 noiembrie, de șefa întreprinderii municipale, Victoria Covali, în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei, scrie replicamedia.md.

„Lucrăm la un soft. În fiecare arbore o să fie bătut un cui care o să aibă un cip. Fiecare arbore va fi introdus în program și va fi monitorizat, cipul va conține informații despre arbore - cînd a fost plantat, ce lucrări au fost făcute și o să avem un instrument ca să ținem sub control toate schimbările care au loc, inclusiv și securitatea acestora, să nu fie vandalizați, furați. Așteptăm să vină cuiele respective, vrem să le testăm. Paralel, se lucrează la soft. Cînd o să finalizăm, o să mediatizăm acest proces”, a declarat Victoria Covali.

Amintim că la 16 noiembrie, angajații de la Întreprinderea municipală „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” (AGSV) anunță că au depistat, în timpul controalelor planificate, lipsa a 50 de arbori din parcul „Lunca Gîştei” din capitală. Dacă vor fi găsiți, făptașii vor fi amendați și obligați să recupereze prejudiciul cauzat.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?