COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cum s-au schimbat pasajele subterane din capitală (FOTO)

Capitala se dezvoltă în continuare. Dovadă sînt trecerile subterane, care au fost și sînt în continuare reparate. Potrivit primarului general Ion Ceban, la moment sînt efectuate lucrări de reparaţie în 5 subterane din capitală.

La Ciocana, pe Alecu Russo se lucrează la instalarea camerelor de supraveghere video, aplicarea teracotei pe pereţii interiori, restabilirea treptelor şi montarea pavajului în zona adiacentă.

La Botanica se lucrează actualmente în trecerea subterană din bd. Dacia 18/1, intersecţie cu str.Teilor. 50% din lucrări au fost deja finalizate, iar acumeste aplicată tencuiala pe pod şi pereţi şi sînt reconstruite scările de acces. Urmează să fie montată şi copertina.

„Totodată, este gata schiţa de proiect pentru reconstrucţia subteranei din bd. Decebal intersecţie cu str. Nicolae Titulescu, iar săptămîna viitoare acolo vor începe lucrările propriu-zise. În elaborare este şi schiţa de proiect pentru reabilitarea subteranei din bd. Dacia, 24 intersecţie cu bd. Traian”, spune Ion Ceban.

Cît ține de Rîșcani, sînt în toi lucrările de reparaţie a trecerii subterane din str. Alecu Russo 2/1, unde sînt amenajate rampe de acces şi balustrade. Urmează să fie şlefuiţi pereţii şi curăţate gurile de captare a apelor pluviale.


La fel se lucrează în trecerea subterană din bd. Renaşterii Naţionale, din prejma Circului. Acolo sînt reconstruite scările, astfel, urmează să fie tencuiţi pereţii şi podul, iar ulterior vor fi montate mai multe becuri electrice.

În sectorul Centru sînt efectuate lucrări de reabilitare a trecerii subterane din strada Hîncești, din preajma Gării Auto Sud. „Acolo lucrările se execută pe etape: copertina a fost făcută separat; la podea au fost efectuate lucrări de forare, pentru a o ridica la acelaşi nivel; plăcile de pe pereți și scări au fost scoase; iar în cazul scărilor, agentul economic le va turna din granit după o nouă tehnologie”, a precizat edilul.

Ion Ceban punctează că săptămîna viitoare vor începe lucrările de reabilitare a trecerii subterane din str. Ion Creangă 74, din preajma Cinematografului „Flacăra”. „Treptat vom identifica surse financiare pentru a crea condiţii decente în toate trecerile subterane din oraş. Mulțumesc tuturor celor care se implică”, a precizat primarul.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load