X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Cum arăta intrarea în Chișinău pînă să apară "Porțile Orașului"

23 sep. 2023,, 04:30   Capitala
16756 0

Noi fotografii de arhivă ale capitalei moldovenești au fost publicate online, care prezintă cum arăta intrarea în Chișinău înainte de apariția "Porțile Orașului", care mai tîrziu a devenit principala sa carte de vizită.

Internauții atrag atenția că fără "Porțile Orașului", Chișinăul nu mai arată la fel, iar în fotografie intrarea în Chișinău pare doar o suburbie a orașului.

"Poarțile Orașului" sînt considerate de mai mulți ani principala carte de vizită a capitalei Republicii Moldova, unul dintre cele mai importante simboluri arhitecturale naționale ale țării, care se află în sectorul Botanica al capitalei, făcînd legătura între oraș și Aeroportul Internațional Chișinău.

Structura în trepte cu mai multe etaje care seamănă cu o poartă uriașă deschisă - este primul lucru pe care îl văd vizitatorii străini și cetățenii moldoveni la intrarea în oraș pe principala arteră a Chișinăului - bulevardul Dacia. "Porțile orașului" este un fel de ușă care te lasă să intri în Chișinău, iar clădirile în sine creează un sentiment de grandoare și eternitate a orașului.

43
3
0
5
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?