COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Copacii de la Botanica s-au transformat în prizonierii tarabelor vechi și ruginite (VIDEO)

Copacii de la Botanica s-au transformat în prizonierii tarabelor vechi și ruginite (VIDEO)

Acum, cînd orașul este mult mai liber, observăm tot mai des imperfecțiunile capitalei și greșelile comise de fostele conduceri. Un astfel de loc este adunătura de tarabe și chioșcuri de la intersecția străzilor Independenței și Cuza Vodă.

Aici, parcă asemenea locurilor părăsite din Cernobil, de printre niște fiare vechi și ruginite răsar copaci care încearcă să dea culoare orașului sufocat de chioșcuri.

Deși în marea majoritate a sectoarelor capitalei, chioșcurile au fost evacuate, totuși mai sînt locuri unde acestea mai strică imaginea orașului nostru.


Revoltător este că, la intersecția străzilor Independeței și Cuza Vădă, aceste mormane de fier se împletesc cu natura, iar copacii încearcă să conviețuiască cu ele chiar dacă și-ar dori libertate.

Președintele fundație ”EcoDava”; Igor Sîrbu, spune că una din problemele mari ale aleilor din orașul Chișinău reprezintă agenții comerciali din dorința de a se îmbogăți își dezvoltă afacerile pe marginea drumurilor, printre copacii seculari care ar trebui să înfrumusețeze capitală, dar nu să se sufoce printre adunăturile de fiare.

”Nerușinarea comercianților a ajuns aici la limite extreme. Aceștia au îngrădit copacii fără să le pese. Aceste chioșcuri și tarabe, prezintă un adevărat perilor pentru acești copaci seculari, iar asta pentru că apa de ploaie ajunge cu greul la rădăcinile arborilor, iar fără apă suficientă aceștia riscă să se usuce”, a declarat Igor Sîrbu.

Totodată, acesta menționează faptul că acești copaci ar trebui să fie eliberați, iar tarabele din zonă evacuate.

”Copacii trebuie să fie eliberați din această îmbrățișare care îi înăbușă. Zonele verzi din oraș au fost acaparate pe parcursul a mai mulți ani, ceea ce este nu altceva decît un genocid asupra naturii. Cu cît vom avea mai multe zone verzi în capitală, cu atît vom avea o calitate mai bună a aerului. Zonele verzi trebuie să fie extinse dar nu distruse”, a mai spus specialistul.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load