X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Scuarul de pe Colina Pușkin din capitală își schimbă aspectul văzînd cu ochii

13 apr. 16:00   Capitala
5380 0

Primarul general, Ion Ceban, împreună cu echipa Primăriei Chișinău au plantat circa 70 de arbori decorativi pe teritoriul Scuarului Colina Pușkin, în cadrul proiectului de amenajare peisagistică a spațiului public aflat în proces de reabilitare cu sprijinul Ambasadei Poloniei în Republica Moldova.

Printre speciile plantate se numără 15 pini negri, 20 de tei cu frunza mare și 20 de cireși japonezi, alături de arțari roșii, stejar roșu și magnolie hibridă.

„Dintr-un teren abandonat de zeci de ani, am transformat scuarul într-un loc plăcut pentru relaxare, cu aspect îngrijit, dar și cu infrastructură pentru cei mici. Am creat alei, instalat iluminatul public, bănci și coșuri pentru gunoi, dar și am amenajat zona verde. De asemenea, am construit un teren de fitness, dar și un teren de joacă pentru copii. În scurt timp vom inaugura Scuarul Colina Pușkin alături de partenerii noștri de la Ambasada Poloniei în Republica Moldova”, a menționat Ion Ceban.

Investițiile totale în acest proiect sînt de circa 1,6 milioane de lei, dintre care contribuția municipalității este de circa 1,2 milioane de lei. Cealaltă parte a sumei vine din partea Ambasadei Poloniei în țara noastră.

22
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?