COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3017

Consilierii municipiului Chișinău au venit cu inițiativa de a achita locuitorilor compensații pentru căldură

14 oct. 11:30   Capitala
1695 0

Vicepreședintele fracțiunii PCRM în consiliul municipal, Dinari Cojocaru, s-a adresat Guvernului cu inițiativa de a achita parțial compensație pentru căldură locuitorilor municipiului.

"Ținând cont de faptul că autoritățile nu au putut conveni asupra prețului la gaze, iar astăzi prețul acestuia este mult mai mare și, ca urmare, se așteaptă o creștere a prețului la energia termică, am venit cu inițiativa către Guvern de a plăti compensații locuitorilor municipiului în mărime de 50% la 50%", a spus Cojocaru.

El a menționat că acest lucru înseamnă că administrația centrală va compensa cetățenilor jumătate din suma propusă spre compensare, iar o altă jumătate - municipalitatea.

"În prezent, valoarea compensației constituie 40% din suma facturii. Banii nu sînt alocați cetățenilor, se efectuează recalcularea. Compensația poate fi primită de cetățenii al căror venit per membru de familie nu depășește 3 mii de lei", a spus vicepreședintele fracțiunii PSRM.

În cadrul ședinței, consilierii diferitelor fracțiuni au semnat pentru inițiativa propusă.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X