COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6720

Cîți chișinăuieni s-au imunizat deja împotriva COVID-19

11 mai. 12:00   Capitala
1265 2

În municipiul Chișinău continuă procesul de vaccinare anti-covid, fiind operaționale 63 de centre de vaccinare, iar autoritățile locale vor dispune ca acestea să funcționeze și în zilele de odihnă.

Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi, a declarat astăzi la ședința serviciilor municipale că, în cazul necesității lărgirii spațiilor de vaccinare, pe lîngă cele 63 de centre vor fi deschise și alte puncte de vaccinare. „Pentru imunizarea unui număr cît mai mare de locuitori ai municipiului am decis ca centrele de vaccinare să funcționeze și în zilele de odihnă”, a spus Bucearschi.

În același timp, oficialul a precizat că au primit prima doză de vaccin 2778 de cadre medicale din capitală, iar 1980 au fost imunizate și cu a doua. În total, în instituțiile medicale de asistență primară din municipiu au fost vaccinate 45 388 de persoane, atît lucrători medicali, cît și personal tehnic.

De asemenea, Bucearschi a declarat că numărul pacienților internați cu COVID-19 este în scădere, în prezent fiind spitalizați 278 de pacienți confirmați, dintre aceștia 28 se află în stare foarte gravă, 131 sînt în stare gravă, iar 108 prezintă o stare medie de sănătate.

Potrivit responsabilului, starea de sănătate publică în municipiul Chișinău va fi monitorizată cu atenție în următoarele zile, cînd se așteaptă o creștere a numărului de infectări cu coronavirus.


Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care, frica de vaccin și adesea imposibilitatea de a alege vaccinul cu care să fi imunizați.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽