X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 147
Transnistria stiri: 1414

Ceban cere subalternilor să înceapă pregătirile pentru Paști și Paștele Blajinilor

8 apr. 12:45   Capitala
2136 0

Pînă la sfintele sărbători de Paști a rămas mai puțin de o lună, iar în acest context, edilul capitalei, Ion Ceban, a cerut subalternilor să înceapă pregătirile pentru sărbători.

„Ne apropiem de sfintele sărbători de Paști și de Paștele Blajinilor, așa că rog să fie făcute pregătirile de rigoare, lumea să fie anunțată cînd și cum pot merge în cimitire pentru a face curățenie”, a declarat Ceban în cadrul ședinții serviciilor operative ale primăriei de astăzi

Totodată, acesta a menționat că în cele 11 cimitire din Capitală au început deja lucrări de salubrizare.

”Doar săptămîna trecută au fost evacuați 155 de metri cubi de deșeuri, în acțiuni fiind implicate 11 unități de transport și peste 50 de muncitori. Venim cu un îndemn către toți cetățenii să vină să facă ordine la mormintele răposaților. În weekend, în special la Cimitirul „Sf. Lazăr”, am avut deja un flux sporit de vizitatori și multe mașini, care, cu părere de rău, blochează unele alei. În următorul weekend, subdiviziunile responsabile vor fi nevoite să lucreze noaptea, însă în următoarele săptămîni vom veni cu informații despre limitarea transportului.

Totodată, va fi menținută practica anilor trecuți și vom asigura transport gratuit pentru persoanele care se vor deplasa spre Cimitirul „Sf. Lazăr”. În această săptămînă, vom pregăti actele necesare pentru delegarea competențelor către PUA. De asemenea, urmează să fie efectuate și lucrări pe carosabil”, a spus Ceban.


De menționat că în acest an, creștinii vor sărbători Paștele pe 5 mai, iar Paștele Blajinilor pe 13 mai.

7
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав