X 
Criza energetică stiri: 1523
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Avertizare: Chișinăul ar putea rămîne fără apă

24 noi. 09:25   Capitala
2467 0

Orașul Chișinău ar putea rămîne și fără apă, după ce, ieri, întreaga republică a rămas pe întuneric. Un anunț în acest sens a fost făcut de edilul capitalei, Ion Ceban, care cere ajustarea tarifului pentru serviciul public de alimentare cu apă și canalizare.

„Am adus toate argumentele tuturor autorităților centrale și responsabile că Apă Canal nu mai poate face față prețurilor mari la energia electrică și gaze naturale.

Dacă pînă acum, lunar achita 10 milioane de lei pentru lumină, după noile prețuri, trebuie să achite 31 de milioane de lei.

Sau cu peste 230 milioane de lei anual la o întreprindere pentru care și așa achităm datoriile mari formate de prin anii 2013-2015.

Este cel mai mic preț la apă și canalizare din țară și din capitalele europene.


Este necesar să fie ajustat tariful, altfel nu se va descurca Apă Canal, iar o instituție strategică a statului este pusă în pericol.

Pe timp de iarnă întreruperea pe o perioada fie și scurta a serviciului de apă și canalizare va fi o catastrofa pentru Chișinău”, scrie Ceban pe pagina sa de Facebook.

În această ordine de idei, primarul de Chișinău îndeamnă Consiliul Municipal Chișinău să „lase azi politica și să gîndim cum salvăm întreprinderea în contextul în care toate serviciile s-au majorat”.

Amintim că, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a organizat, pe 7 noiembrie, o ședință cu reprezentanții Apă-Canal Chișinău. Operatorul s-a plîns de situația critică în care s-a pomenit din cauza creșterii prețurilor la curentul electric consumat, solicitînd majorarea tarifului la apă și canalizare pînă la 23,65 lei pentru un metru cub, cu 10,04 lei (+73,8%) mai mult decît în prezent.

0
0
1
5
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав