Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Antreprenoarea Cristina Radu: Și în apicultură investițiile aduc venituri mari ©

15 aug. 2022,, 11:51   Business
3217 0

Apicultura este o activitate profitabilă, dacă este gândită ca o afacere, iar dacă ai ajutorul familiei reușești și mai multe. Astăzi, vom face cunoștință cu Cristina Radu, noua eroină a campaniei „#FinComBusiness - preţuim oameni, încurajăm afaceri!”, şi povestea unei afaceri profitabile în apicultură din satul Berezovca, raionul Ocniţa.

Antreprenoarea împreună cu soțul și feciorul au grijă de 600 de familii de albine. Gospodăria Țărănească se ocupa cu apicultura în s. Berezovca încă din 2017. Aceasta comercializează preponderent mierea, dar și producția secundară, cum ar fi propolis și polen. Vă invităm să urmăriți reportajul realizat de Agro TV Moldova, pentru a afla cum datorită ambițiilor, curajului și muncii depuse, afacerea prosperă de la an la an și înregistrează o creștere majoră.

Antreprenoarea Cristina Radu s-a născut într-o familie de apicultori și a căpătat o dragoste aparte față de albinărit încă din copilărie. Ulterior, împreună cu soțul au decis să-și deschidă propria afacere, moștenind câteva familii de albini de la părinți și lucrând acum cu ei cot la cot. Treptat, numărul de familii de albine s-a triplat și întreprinderea produce în jur de 20 de tone de miere pe an.

Familia a decis să rămână acasă, în țara lor de baștină, pentru că sunt convinși că și în Moldova prin muncă te poți bucura de succes. „Eu mă mândresc cu faptul că nimeni din familia mea nu pleacă din țară, noi lucrăm aici, acasă. Ne putem întreține pe noi și copiii noștri, dar și să ne extindem afacerea, fără a pleca undeva, câștigând la noi în țară”, ne-a relatat tânăra apicultoare.

Cheia succesului GT "Pleşca Cristina Andrei" sunt investițiile în utilaje și tehnică, care țin pasul ultimelor tendințe și care i-au ajutat substanțial să-și crească veniturile. Pentru aceasta au apelat la creditele FinComBank, modernizându-și stupina și utilajului apicol, care le-a permis să majoreze producția anuală extrasă de miere, cât și posibilitatea diversificării produselor obținute. „Părinții noștri au lucrat cu stupi vechi – orizontali, noi am cumpărat deja stupi verticali pe 12 rame, cu două compartimente”, ne-a relatat apicultoarea Cristina Radu.

Mierea bună este cea produsă cu dragoste, iar mierea produsă în sânul familiei care își iubește munca este cu adevărat apreciată în regiune. Antreprenorii nu se opresc aici, pentru că deja au un plan bine pus la punct, iar următoarea etapă este să ajungă pe piața europeană, iar mierea să fie vândută cu propriul ambalaj pe rafturile magazinelor internaționale.

Iar dacă și voi vreți să vă îndulciți cu o miere gustoasă, produsă cu dragoste, Cristina Radu și familia ei vă așteptă cu drag în satul Berezovca din raionul Ocniţa!

Vă invităm să urmăriți campania„#FinComBusiness – preţuim oameni, încurajăm afaceri” şi poveștile de succes ale antreprenorilor pe pagina #FinComBusiness!

Urmăriți pagina fincombusiness pe Facebook adresată mediului de afaceri din țară, pentru a fi la curent cu ultimele noutăți despre produsele şi serviciile Băncii pentru business, sfaturi şi business case-uri, promoții şi oferte speciale, interviuri cu experții, istoriile de succes ale antreprenorilor din Moldova şi multe altele.

1
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?