Zelenski urmează să aibă o întîlnire cu Juncker și Stoltenberg

Zelenski urmează să aibă o întîlnire cu Juncker și Stoltenberg

Preşedintele ucrainean recent învestit, Volodimir Zelenski, este aşteptat să efectueze o vizită la Bruxelles marţi şi miercuri, prima în străinătate, în timpul căreia intenţionează să discute despre situaţia de securitate din estul Ucrainei cu oficiali de top ai NATO şi UE, informează marţi DPA, potrivit Agerpres.


El urmează să aibă întîlniri, marţi, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, urmate de discuţii cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, miercuri.


Zelenski intenţionează să discute despre situaţia de securitate din estul Ucrainei şi „modalităţi de a intensifica eforturile internaţionale pentru a pune capăt războiului”, a declarat biroul său cînd a fost anunţată vizita săptămîna trecută. El a făcut din această chestiune o prioritate în discursul său de inaugurare.


Fostul actor de televiziune, care nu a ocupat niciodată o funcţie politică, a fost învestit luna trecută după ce l-a învins pe ex-preşedintele Petro Poroşenko în turul doi al alegerilor prezidenţiale cu aproximativ trei sferturi din voturi mai mult.


În timpul campaniei electorale, Zelenski a promis că va continua să urmărească aderarea la Uniunea Europeană şi NATO ca obiective pe termen lung ale Ucrainei.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load