Un hotel de gheață din ţara vecină, în topul celor mai frumoase din Europa

Un hotel de gheață din ţara vecină, în topul celor mai frumoase din Europa

Unic în Europa de sud-est, hotelul de gheață de la Bîlea Lac atrage anual mii de turiști curioși să vadă cum arată un hotel complet sculptat în gheață, în care călătorii se pot caza iarna, pentru a dormi pe paturi de gheață, la temperaturi de -5 grade Celsius.


Hotelurile de gheață sînt la mare căutare în țări precum Finlanda, Norvegia, Suedia sau Elveția. Turiștii care ajung în peninsula Scandinavă pentru a vedea Aurora Boreală aleg adeseori să stea, măcar pentru o noapte, într-un hotel din gheață.


Turiștii care aleg să înnopteze la Hotelul de Gheață pot alege să stea într-o cameră dublă sau într-un igluu. Aici, ei vor dormi pe paturi din gheață, însă nu au de ce să își facă griji pentru frig. Paturile sînt acoperite cu blănuri de ren și saci de dormit călduroși, care fac gerul nu doar suportabil, ci și confortabil.


O noapte de cazare are un preț accesibil: turiștii vor plăti 440 de roni pentru o cameră dublă sau 660 de roni pentru un igluu mai spațios, destinat în special familiilor.


Cei care nu se încumetă să se cazeze în Hotelul de Gheață îl pot vizita în schimb. Un bilet pentru un adult costă 15 lei, în timp ce copiii plătesc 10 lei.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load