COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Turcia, pe lista țărilor care au interdicția de intrare în UE

Turcia, pe lista țărilor care au interdicția de intrare în UE

Turcia şi-a declarat miercuri 'dezamăgirea' faţă de neincluderea sa pe lista ţărilor din care vor fi permise călătoriile către blocul comunitar începînd de la 1 iulie în contextul pandemiei, Ankara cerînd 'repararea acestei erori', transmite AFP.

'Trăim dezamăgirea de a nu face parte din listă', a declarat purtătorul de cuvînt al diplomaţiei turce, Hami Aksoy, într-un comunicat. 'Aşteptăm ca această eroare să fie reparată cît mai rapid', a adăugat el.

Conform listei publicate marţi de Uniunea Europeană şi care nu este constrîngătoare pentru statele membre, călătorii din 15 ţări (printre care China, condiţionat) sînt autorizaţi să intre în spaţiul Schengen, transmite agerpres.ro.

Turcia şi SUA nu sînt incluse pe această listă, care va fi reanalizată la fiecare două săptămîni.

Decizia constituie o lovitură dură pentru imaginea Turciei, care se străduieşte de mai multe săptămîni să se prezinte ca o ţară sigură, pentru a atrage turişti şi a salva ce se mai poate din sezonul estival.

Ankara afirmă că a combătut cu succes epidemia COVID-19, raportînd o rată de mortalitate relativ scăzută, de circa 5.100 de decese la aproape 200.000 de cazuri de contaminare.

Însă în ultimele săptămîni, numărul zilnic de cazuri noi este în creştere în urma relaxării restricţiilor luna trecută.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load