Scrisorile lui Napoleon către soția lui, vîndute cu sute de mii de euro

Scrisorile lui Napoleon către soția lui, vîndute cu sute de mii de euro

Trei dintre scrisorile de dragoste ale lui Napoleon către soția lui s-au vîndut la Paris cu 513.000 de euro. Tranzacțiile au avut loc la Casa de licitaţii Drouot, care, de altfel, a făcut și anunțul.


Napoleon Bonaparte, unul din cei mai cunoscuți lideri militari din istorie, a scris aceste scrisori în perioada 1796-1804. 


Într-unul din aceste mesaje, Napoleon Bonaparte scria că iubita lui soție l-a uitat, el aflîndu-se într-o campanie, în a opta zi.


„Nici o scrisoare de la tine, iubita mea prietenă; prin urmare, ai ocupaţii mult mai plăcute din moment ce uiţi de soţul tău care, în mijlocul afacerilor şi oboselii excesive, nu se gîndeşte decît la tine, nu te doreşte decît pe tine (…). sînt singur. M-ai uitat. De opt zile sînt tot călare. Fără nopţi, fără repaos, fără somn”, i-a scris generalul Bonaparte pe 18 aprilie 1796 lui Josephine, în timpul campaniei sale din Italia, potrivit AFP și Agerpres.


Alte documente cu caracter istoric au fost cumpărate la aceeași licitație de către colecționari. Un manuscris emoţionant al lui Camille Desmoulins (1760-1794), un jurnalist revoluţionar ghilotinat, scris pentru propria apărare în timpul procesului său, a fost cumpărat cu suma de 24.700 de euro.


Manuscrisul era dorit și de Biblioteca Istorică a oraşului Paris. Simbol al celui de-al Doilea Război Mondial, o maşină Enigma, folosită pentru decodarea mesajelor, s-a vîndut cu 48.100 de euro.
 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load