TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Rusia va monitoriza de pe Lună cometele şi asteroizii

Rusia intenţionează să construiască după anul 2025 pe Lună o bază care va putea fi utilizată pentru monitorizarea cometelor şi asteroizilor şi pregătirea zborurilor către alte planete, a declarat luni un oficial rus, citat de agenţia Xinhua.

La sfîrşitul acestui an, Roscosmos va prezenta guvernului un program pentru studierea şi explorarea Lunii, a declarat directorul executiv al departamentului pentru ştiinţă şi programe pe termen lung din cadrul agenţiei spaţiale ruse, Alexander Bloșenko, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Un plan detaliat este conceput pentru a fi implementat după anul 2025, a explicat Bloșenko pentru agenţia de ştiri.

Potrivit lui Bloșenko, echipamentele pentru studierea spaţiului şi telescoape speciale pentru urmărirea asteroizilor şi cometelor care ar putea reprezenta o ameninţare la adresa Pămîntului vor fi amplasate în baza lunară de la polul sud selenar.

De asemenea, Roscosmos intenţionează să creeze un teren de testare pentru tehnologiile necesare pregătirii zborurilor către alte destinaţii din spaţiu, a indicat oficialul.


Bloshenko a afirmat că sistemele robotice se vor ocupa de întreţinerea infrastructurii bazei, în timp ce echipaje umane vor efectua vizite periodice pentru a efectua sarcini pe care roboţii nu le pot realiza.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load