COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Orchestra din dulapul de haine: O invenție nemaipomenită (VIDEO)

Orchestra din dulapul de haine: O invenție nemaipomenită (VIDEO)

Pentru persoanele cu deficiențe bucurii simple ale vieții, precum o simfonie sau un concert rock, sînt inaccesibile. Un start-up britanic s-a gîndit la acest lucru și a găsit soluția: a transformat hainele într-o adevărată orchestră.

Designerii companiei britanice CuteCircuit, specializată în îmbrăcăminte înalt tehnologizată, au inventat cămașa SoundShirt, care transformă undele sonore în vibrați, scrie dcbusiness.ro.

Totul a început în 2016, cînd specialiștii de la CuteCircuit au fost contactați de orchestra Junge Symphoniker, din Hamburg. Muzicienii au întrebat dacă inginerii companiei pot face în așa fel încît concertele lor să poată fi, într-un fel sau altul, ascultate de persoanele cu dificiențe de auz.


După cîțiva ani de cercetare și tot felul de încercări a apărut SoundShirt, cămașă confecționată dintr-o țesătură care are încorporate 16 microreceptoare. Folosind sistemul wireless, ele ”interpretează” muzica, transformînd-o în vibrații. Ca și cum muzica este tradusă în limbaj tactil.

Una dintre problemele cu care s-au confruntat inginerii de la CuteCircuit a vizat amplasarea vibrațiilor care răspund de sunetele înalte și joase. Într-un final, s-a găsit varianta considerată optimă: sunele de vioară se simp pe brațe, tobele - pe spate. În opinia specialiștilor britanici, frecvențele înalte trebuie să fie mai aproape de față - numai atunci persoana va fi, pur și simplu, învăluită de compoziția muzicală.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load