COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O comoară de un milion de dolari, găsită de un colecționar american în munți

O comoară de un milion de dolari, găsită de un colecționar american în munți

Vestitul colecționar american de artă și antichități Forrest Fenn a anunțat duminică faptul că o comoară de un milion de dolari, pe care a ascuns-o în urmă cu 10 ani în Munții Stîncoși, a fost găsită, relatează ziarul Sante Fe, potrivit The Guardian.

Forrest Fenn, în vîrstă de 89 de ani, a declarat că un vînător de comori a găsit cufărul în urmă cu cîteva zile. Omul care l-a găsit nu vrea ca numele său să fie făcut public.

Fenn, cel care a inițiat celebra vînătoarea de comori, a precizat că persoana care a găsit cufărul plin cu monede de aur, rubine, smaralde și diamante i-a trimis o fotografie pentru a demonstra acest lucru.


“Era sub cerul liber, în vegetația bogată din pădurile Munților Stîncoși și nu se clintise din locul în care am ascuns-o acolo, acum mai bine de 10 ani”, a scris colecționarul pe site-ul său. Nu știu cine e persoana care a găsit-o, dar poezia din cartea mea l-a condus la locul precis”, a mai spus excentricul colecționar, citat de CNN.

Fenn a postat online indicii despre comorile ascunse și într-o poezie cu 24 de versuri, care a fost publicată în autobiografia sa din 2010 “The Thrill of the Chase”. Estimată la peste un milion de dolari, comoara ascunsă de Fenn a fost modalitatea prin care colecționarul s-a gîndit să-i facă pe oameni să exploreze natura și să le dea o speranță celor afectați de criza din 2007-2008.

Sute de mii de oameni au vînat comoara. Unii au crezut că este o farsă, alții au renunțat la slujbe pentru a se putea dedica în exclusivitate găsirii comorii. Au fost și persoane care și-au epuizat economiile de-o viață în căutarea comorii mult visate, scrie libertatea.ro.

Din păcate, cel puțin patru persoane se presupune că au murit în această aventură. Cufărul cîntărea 9 kilograme, iar comorile pe care le conținea, alte 10 kilograme. Colecționarul din Santa Fe (statul New Mexico) le-a adus în locul în care le-a ascuns făcînd două excursii separate. Întrebat cum se simte acum, Fenn a spus: “Nu știu, mă simt jumătate bucuros, jumătate trist, deoarece aventura s-a terminat”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load