COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Franța extinde perioada stării de urgență

Franța extinde perioada stării de urgență

Franța va prelungi perioada stării de urgență sanitară instituită la data de 24 martie pentru a lupta împotriva noului coronavirus cu încă două luni, a anunțat sîmbătă, ministrul Sănătății francez, Olivier Veran, citat de AFP.

Potrivit unui proiect de lege propus sîmbătă miniștrilor francezi, ridicarea stării de urgență la 23 mai „ar fi prematură” și ar avea riscul unei focare intensificate. Inițiativa urmează să fie înaintată în Parlamentul Franței luni, pe data de 4 mai.

Noul proiect de lege de urgență stabilește condițiile de carantină pentru persoanele care vin în Franța din străinătate.


În același timp, Guvernul a anunțat ridicarea treptată a unor restricții începînd cu 11 mai, inclusiv redeschiderea școlilor primare.

Francezilor li se va putea permite să părăsească locuințele fără declarațiile scrise pe propria răspundere, totodată, aceștia vor fi obligați să poarte măști de protecție în timp ce se află în transportul public.

Multe magazine se vor redeschide, iar angajații care lucrează la distanță vor putea reveni la birouri.

„Va trebui să trăim cu virusul o perioadă”, a declarat ministrul de Interne, Christophe Castaner, după ședința cabinetului de miniștri.

Franța este una dintre cele mai afectate țări de de infecția cu noul coronavirus. Potrivit ultimului bilanț oficial, 167.346 de persoane s-au infectat, dintre care 24.594 au murit.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load