COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Explicația lui Merkel, după ce a fost văzută fără mască

Explicația lui Merkel, după ce a fost văzută fără mască

Cancelarul german Angela Merkel a făcut numeroase apeluri ferme ca cei care locuiesc în Germania să poarte măşti ca parte a luptei împotriva coronavirusului, însă ea nu a fost văzută purtînd una în public.

Acest fapt a atras atenţia presei, comentează DPA, citată de stirileprotv.ro.

Întrebată de jurnaliştii care acopereau mediatic întîlnirea sa cu preşedintele francez Emmanuel Macron de ce nu a fost văzută niciodată purtînd o mască, ea avea pregătit un răspuns simplu şi pragmatic, în stilul ei cunoscut.


“Dacă respect regulile de distanţare, nu am nevoie de mască. Iar dacă nu urmez regulile de distanţare şi, de exemplu, merg la magazinul alimentar, atunci evident că acolo nu ne intersectăm”, a răspuns ea.

“Altfel, m-aţi fi văzut cu mască. Dar nu vă voi spune cînd şi unde merg la cumpărături”, a spus ea zîmbind.

Merkel a dat noi asigurări că respectă regulile recomandate de Institutul Robert Koch, centrul de control al bolilor din Germania, şi a adăugat imediat: “Vor fi şi alte ocazii cînd voi purta cu siguranţă mască”.

Nici președintele SUA, Donald Trump, nu poartă mască în aparițiile publice. A refuzat acest lucru și luna trecută, cînd a vizitat o fabrică unde se produc măști.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load