Erupţia unui vulcan în Italia, la Cernobîl a fost prezentat un nou sarcofag, iar May a felicitat-o pe Ursula von der Leyen

Erupţia unui vulcan în Italia, la Cernobîl a fost prezentat un nou sarcofag, iar May a felicitat-o pe Ursula von der Leyen

Erupţia unui vulcan din Italia i-a făcut pe turişti să se arunce în mare

Un vulcan de pe insula italiană Stromboli, situată în nordul Siciliei, a erupt miercuri şi a proiectat în aer cenuşă, a anunţat Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie.


Mai mulți turişti care se aflau pe insulă s-au aruncat în mare, speriaţi de explozia neaşteptată, transmite realitatea.ro.


Un martor a povestit pentru presa italiană că s-a auzit o explozie puternică și că un fum dens și negru a fost văzut ieșind din craterul vulcanului. 


În urma erupției, pe insulă au izbucnit mai multe incendii, au anunțat pompierii și pădurarii italieni. 


Mai multe filmulețe cu erupția vulcanului au fost postate pe canalul de YouTube.

La Cernobîl a fost prezentat noul sarcofag

Acesta acoperă reactorul avariat în urma exploziei din 1986. El înlocuieşte mantia din beton, construită după catastrofa nucleară.


Lucrarea, care are o structură de oţel, cîntăreşte 36 de mii de tone, şi este cea mai mare structura mobilă făcută pe pămînt. Întregul proiect a costat peste două miliarde de euro şi a durat 9 ani, transmite protv.ro.


Noul sarcofag este o realizare remarcabilă a ingineriei şi are o anvergură imensă. Cu o înălţime de 109 metri şi o lungime de 257 de metri, este cea mai mare structura mobila din metal din întreaga lume.


Conceput în formă de cupolă şi ridicat pe structură metalică, este menit să prevină o nouă catastrofa nucleară în următorul secol. 


El sigilează rămăşiţele reactorului cu numărul 4, distrus în timpul dezastrului nuclear de acum 33 de ani şi acoperă sarcofagul construit din beton imediat după explozie.

Theresa May a felicitat-o pe Ursula von der Leyen, prima femeie nominalizată la preşedinţia Comisiei Europene


Premierul interimar al Marii Britanii, Theresa May, a felicitat-o pe Ursula von der Leyen pentru faptul că a devenit prima femeie nominalizată la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, informează site-ul Politico.eu.


May a declarat că Guvernul de la Londra a jucat un rol "constructiv" în cadrul discuţiilor dificile privind pachetul de nominalizări la conducerea instituţiilor cheie ale Uniunii Europene.


"Acesta a fost un pachet susţinut de Marea Britanie şi este în interesul nostru naţional să avem relaţii constructive cu cei care sînt numiţi", a declarat May în Camera Comunelor.


Anul trecut, Ursula von der Leyen a declarat într-un interviu că "toţi pierdem" din cauza ieşirii Marii Britanii din UE.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load