Epava unui vas scufundat, găsită după 77 de ani

Epava unui vas scufundat, găsită după 77 de ani

Epava vasului australian SS Iron Crown a fost descoperită în strîmtoarea Bass, între ţărmul australian şi Tasmania, fiind scufundat în cea de a doua conflagraţie mondială de către forţele armate japoneze.

Experţii de la Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO), agenţia ştiinţifică australiană, au descoperit epava vasului SS Iron Crown la aproximativ 100 de kilometri de linia ţărmului statului Victoria, raportează FoxNews. În momentul cînd a fost atacat de un submarin japonez, vasul avea la bord mineru de mangan, fapt care a determinat scufundarea în adîncul mării în doar 60 de secunde. Acest atac, produs în data de 4 iunie 1942 s-a soldat cu moartea a 38 din 43 de membrii ai echipajului.

„Iron Crown este important din punct de vedere istoric, fiind unul dintre cele patru epave din cel de Al Doilea Război Mondial în apele statului Victoria şi, de asemenea, singura ambarcaţiune distrusă de un submarin din aceleaşi ape”, a declarat Peter Harvey, arheolog marin şi angajat al Heritage Victoria, instituţia statului Victoria însărcinată cu conservarea patrimoniului cultural.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load