COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: "Rusia va putea intercepta super rachetele SUA"

Declarație: "Rusia va putea intercepta super rachetele SUA"

Rusia va avea posibilitatea să intercepteze rachetele hipersonice americane atunci cînd acestea vor ajunge în dotarea armatei americane, a declarat pentru RIA Novosti, redactorul-șef al revistei "Apărarea națională", Igor Korotcenko.

Pentagonul a confirmat anterior că, în timpul testelor, viteza noii rachete hipersonice, pe care președintele Donald Trump a numit-o "super-puper", a depășit viteza sunetului de 17 ori.

"Cînd forțele armate ale SUA vor primi arma hipersonică, în armata noastră va exista deja sistemul de rachete antiaeriene de generația a cincea C-500, care poate intercepta diferite obiective, inclusiv cele hipersonice. Mai mult decît atît, sistemele ruse C-400 și complexele Buk-M3 și Tor-m2, care deja se află în dotarea armatei, de asemenea, pot lovi în mod eficient obiectivele hipersonice", a spus Korotcenko.


Anterior, Pentagonul a recunoscut o întîrziere față de Rusia și China în producția armelor hipersonice. Experții ruși au evaluat o astfel de întîrziere de aproximativ cinci ani.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load