COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

China va distruge banii ''infectaţi'' de coronavirus

China va distruge banii ''infectaţi'' de coronavirus

Autorităţile din China trec la un alt nivel în lupta cu noul coronavirus care a omorît peste 1.700 de oameni şi a infectat alţi peste 70.000 în 28 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

Oficialii Băncii Poporului din China (BPC, banca centrală chineză) au anunţat că vor începe curăţarea efectivă a banilor aflaţi în circulaţie, pentru a opri răspîndirea coronavirusului COVID-19.

Potrivit unui comunicat de sîmbătă al BPC, toate băncile chinezeşti vor trebui să cureţe banii cu lumină ultravioletă sau la temperaturi ridicate, apoi să îi depoziteze pentru şapte pînă la 14 zile înainte de a-i da clienţilor. Virusul COVID-19 poate fi eliminat şi cu dezinfectanţi comuni, care pot fi folosiţi în special pentru monede.

Banii care provin din zonele cu risc mare de infecţii, precum spitale sau pieţe, vor avea un „tratament special” şi vor fi trimişi către banca centrală pentru a nu fi recirculaţi. Acolo ar putea fi distruşi, mai degrabă decît să fie dezinfectaţi, transmite Noi.md cu referire la Descoperă.


Pentru a face faţă cererii, banca va elibera noi bancnote şi monede neinfectate. În ianuarie, Banca Poporului din China a trimis 4 miliarde de yuani (circa 573,5 milioane de dolari) în bancnote noi către Wuhan, oraşul chinezesc de unde a izbucnit epidemia de coronavirus care s-a răspîndit în 28 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

Alte măsuri vor include suspendarea transferurilor fizice de bani între provinciile grav afectate de coronavirus, pentru a limita posibilitatea transmiterii virusului prin transferul de bani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load