CEDO a respins cererea Ucrainei privind incidentul din strîmtoarea Kerci

CEDO a respins cererea Ucrainei privind incidentul din strîmtoarea Kerci

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a refuzat să satisfacă solicitarea autorităților ucrainene de a aplica noi măsuri provizorii privind incidentul din strîmtoarea Kerci, în timpul căruia au fost reținute trei nave ale marinei ucrainene pentru încălcarea frontierei rusești.

Informaţia a fost difuzată, vineri, pe site-ul Ministerului Justiției al Federației Ruse. "

Argumentele autorităților ucrainene și materialele oferite nu au convins CEDO de necesitatea satisfacerii cerințele formulate. În urma examinării lor, Curtea Europeană a constatat că cererea nu conține argumente noi și este identică cererii prezentate anterior, la care autoritățile rusești au prezentat deja un răspuns exhaustiv", se menţionează în comunicatul emis de Curte.

În februarie, 2019, Ministerul Justiției al Ucrainei a trimis CEDO o declarație suplimentară privind cazul marinarilor ucraineni, care cer să le fie oferită asistență medicală și să fie mutaţi în instituții medicale din țară. În relatarea Ministerului Justiției al FR se menţionează că autoritățile ucrainene au încercat să conteste calitatea îngrijirii medicale acordate marinarilor reținuți în Rusia, făcînd trimitere la concluziile Ministerului Sănătății din Ucraina, iar cererea lor s-a bazat pe informații de la avocați și rude ale marinarilor, aflaţi în arest la Moscova. În ianuarie, 2019, Ucraina a depus la CEDO o cerere împotriva Rusiei cerînd recunoaşterea ilegalităţii arestării marinarilor săi.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load