COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cea mai bătrînă femeie din lume a murit

Cea mai bătrînă femeie din lume a murit

O locuitoare a regiunii Astrahan, Tanzilya Bisembeeva, recunoscută ca fiind cea mai în vîrstă persoană din lume, a murit la 123 de ani.

„A murit calm, a fost înmormîntată în cimitirul familiei. Întregul sat a venit să o petreacă pe ultimul drum", a subliniat Baitemirov.

La 14 martie 2016 femeia și-a sărbătorit aniversarea de 120 de ani. Această realizare a femeii longevive a fost listată în Cartea Recordurilor din Rusia. Începînd cu anul acesta, femeia a fost recunoscută ca fiind cea mai bătrînă persoană de pe planetă.


Bisembeeva, născută în 1896, în Rusia Țaristă, a locuit în satul Islamgazy, în familia celui mai tînăr fiu al ei. Are trei fii, 10 nepoți, 25 de strănepoți și doi stră-strănepoți. Primul soț al femeii a murit pe front în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar copilul lor comun a murit pe cînd era doar un prunc.

Femeia s-a recăsătorit și a născut alți trei copii în vîrstă de 53, 54 și 57 de ani.

Secretul vieții sale lungi, supraviețuind revoltelor și Revoluției Ruse, pe cînd avea 21 de ani, prăbușirii URSS, precum și tiraniei lui Stalin, a fost „optimismul și munca grea” - alături de consumul de chefir sau lapte fermentat.

Acum, potrivit Cartea Recordurilor Guinness, japoneza Kane Tanaka, în vîrstă de 116 ani, este considerată oficial cea mai longevivă dintre locuitorii planetei. S-a născut pe 2 ianuarie 1903, această dată fiind confirmată de numeroase mărturii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load