Avalanșă într-o stațiune de schi din Japonia, provocată de erupția unui vulcan

Avalanșă într-o stațiune de schi din Japonia, provocată de erupția unui vulcan

O avalanșă puternică a avut loc într-o stațiune de schi din Japonia, fiind provocată de o erupție vulcanică.


O persoană este dată dispărută, iar alte 14 au fost rănite, în urma incidentului care a avut loc în provincia centrală Gunmna, relatează BBC News.


Vulcanul Kusatsu Shirane a erupt aproape în același timp în care a avut loc avalanșa, însă autoritățile nu au anunțat oficial încă dacă activitatea vulcanică a provocat și căderile de zăpadă. Potrivit televiziunii japoneze NHK, cenușă vulcanică a fost aruncată la un kilometru distanță de crater.


Oamenii au fost sfătuiți să stea departe de muntele Kusatsu, în timp ce mai multe echipaje de salvare au intervenit în stațiunea de schi. O persoană este dată dispărută, în timp ce mai multe au fost salvate, inclusiv șase militari care efectuau exerciții în zona afectată de avalanșă.


Totodată, 14 oameni au fost răniți. Printre aceștia se numără și patru oameni care se aflau într-o telecabină. Aceștia au fost răniți de sticla spartă.


Japonia se numără printre țările cu o activitate seismică puternică. În septembrie 2014, 63 de persoane au fost ucise în urma erupției vulcanului Mount Ontake, aflat în centrul țării.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load