A fost prezentat primul smartphone 5G

A fost prezentat primul smartphone 5G

Samsung a prezentat, miercuri, primul smartphone 5G: Samsung Galaxy S10 5G.


Va fi primul smartphone care va funcționa pe rețelele de internet rapid 5G. Telefonul va fi disponibil din a doua parte a anului 2019, iar prețul nu este cunoscut deocamdată. Samsung Galaxy S10 5G va fi primul smarphone care se poate conecta la o rețea 5G


Deși lansarea Samsung Galaxy S10 5G este un pas important în dezvoltarea tehnologiei smartphone-urilor, rețeaua 5G nu este încă suficient de dezvoltată ea însăși pentru a revoluționa modul în care folosim internetul.


„Un smartphone așa cum este Samsung Galaxy S10 5G este important pentru Samsung din punct de vedere strategic, mai ales pe piețele unde va fi  rețeaua 5G, adică în SUA, Coreea de Sud și China”, a declarat pentru CNN Ben Wood, directorul de cercetare al companiei CCS Insights.


Prin lansarea noului Samsung Galaxy S10 5G, compania Samsung reușește să fie cu un pas înaintea Apple, care nu va avea un smartphone compatibil cu rețeaua 5G pînă spre finele anului 2020.


Deocamdată, în SUA nu există un smartphone care să poată opera independent în rețeaua 5G. Tranziția de la rețeaua 4G la 5G nu va avea loc la nivel global pînă în 2020, în condițiile în care va implica investiții în infrastructură în valoare de miliarde de dolari.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load