Se așteaptă investiții în dezvoltarea surselor de energie regenerabilă

Se așteaptă investiții în dezvoltarea surselor de energie regenerabilă

În Republica Moldova vor fi simplificate condițiile pentru ca în țară să vină investitori cu scopul de a dezvolta domeniul surselor de energie regenerabilă.


Astfel, Cabinetul de Miniștri a aprobat Proiectul pentru modificarea și completarea Legii privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile, prezentat de Ministerul Economiei și Infrastructurii. Acestea au drept obiectiv armonizarea legislației Republicii Moldova în domeniul energiei regenerabile la legislația UE, relatează NOI.md.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Guvernul urmează să stabilească regulile de organizare și desfășurare a licitațiilor de capacități pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, astfel încît să fie promovată competiția în rîndul marilor investitori.


Totodată, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va avea competența de confirmare a statutului de producător eligibil pentru dezvoltatori de proiecte, care își manifestă interesul pentru investițiile în tehnologiile de valorificare a energiei regenerabile în Republica Moldova.


În același timp, a fost aprobată extinderea perioadei oferite investitorilor pentru construcția centralelor electrice, de la 24 la 36 de luni.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load