TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Rusia va oferi Moldovei o jumătate de miliard de dolari pentru proiecte de infrastructură

Rusia va oferi Moldovei o jumătate de miliard de dolari pentru proiecte de infrastructură

Federaţia Rusă va oferi Republicii Moldova un credit în valoare de 500 de milioane de dolari pentru implementarea proiectelor de infrastructură.


La o înţelegere în acest sens au ajuns Guvernul Moldovei şi cel al Rusiei în cadrul vizitei la Moscova prim-ministrului Ion Chicu. Anunţul a fost făcut de preşedintele Igor Dodon în cadrul unei Ediţii Speciale la postul public de televiziune Moldova 1.


Igor Dodon a specificat că prima tranşă în valoare de 300 de milioane de dolari va fi acordată în scurt timp astfel încît în februarie-martie 2020 ar putea începe un amplu proces de reconstrucţie a drumurilor în Republica Moldova.


{{405564}}„Vom face drumuri, vom face investiţii enorme. Republica Moldova are restanţe la acest capitol şi începînd cu februarie-martie ţara noastră va fi un adevărat şantier de construcţie a drumurilor. Condiţiile de accesare a acestor fonduri vor fi discutate cu Ministerul Finanţelor. Vor fi concursuri publice în decembrie. Vor fi reconstruite cel puţin 10 porţiuni de drum naţional, inclusiv construcţia unui drum de ocolire a municipiului Chişinău, crearea miilor locuri de muncă, unele elemente vor da o creştere economică impresionantă”, a spus preşedintele.


Igor Dodon a mai spus că autorităţile de la Chişinău au reuşit să negocieze un preţ mai mic de achiziţie a gazelor naturale, să extindă de la cinci la 10 categoriile de mărfuri exportate în Rusia, precum şi încă cîteva mii de autorizaţii pentru transportatorii moldoveni.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load