COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Noi subvenții pentru fermierii din Moldova pentru dezvoltarea infrastructurii

Noi subvenții pentru fermierii din Moldova pentru dezvoltarea infrastructurii

Grupurile de agenți economici din localitățile rurale din Moldova pot primi finanțare gratuită de pînă la 200 de mii de dolari pentru dezvoltarea infrastructurii, în cadrul unui concurs de granturi anunțat de Fondul Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (FIDA). Cererile de participare la concurs vor fi acceptate pînă pe 27 martie, transmite infotag.md

Conform condițiilor concursului, finanțarea este acordată pentru crearea sistemelor de irigații (conductă de apă, stație de pompare și piscină pentru păstrarea apei), construcția și repararea porțiunilor de drum și a podurilor care asigură accesul în zonele agricole și industriale, precum și restabilirea bazinelor de irigație sau a lacurilor.

Proiectele de dezvoltare a rețelelor de irigație ar trebui cofinanțate de beneficiarii de subvenții în mărime de 15% din costul investiției, dacă participă pentru prima dată la concursul de subvenții FIDA, 30% - dacă au participat o dată, 50% - de două ori. Jumătate din contribuția beneficiarilor grantului poate fi luată de către autoritățile locale. În cazul drumurilor și podurilor, cofinanțarea este de 50% (nu mai mult de 35% din partea autorităților locale), iar a iazurilor și lacurilor pentru irigații - 10% (pînă la 5% din partea autorităților locale).


Finanțarea este oferită grupurilor din patru persoane juridice (întreprinderi mici și mijlocii, gospodării țărănești și grupuri de producători) care au o activitate în agricultură sau în prelucrarea produselor agricole de cel puțin doi ani, dar și în cazul în care toți sînt de acord să co-finanțeze proiectul de investiții.

Granturile sînt orientate spre producătorii mici și mijlocii, de aceea, membri ai grupului pot fi doar acei agenți economici care prelucrează mai mult de 100 de hectare din terenurile proprii sau închiriate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load