COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldova va extinde cooperarea cu Ucraina

Moldova va extinde cooperarea cu Ucraina

Moldova intenționează să extindă cooperarea cu Ucraina în toate domeniile.

Despre acest lucru a anunțat ministrul Economiei și Infrastructurii din Moldova, Chiril Gaburici, în cadrul unei întrevederi cu Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatîşin, transmite Noi.md.

Cu prilejul încheierii misiunii sale diplomatice în țara noastră, Chiril Gaburici a adresat mulțumiri diplomatului ucrainean pentru contribuția sa în dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre cele două state.

„Ucraina este un partener strategic pentru Republica Moldova, apreciem dialogul deschis și constructiv pe care l-am avut privind aspectele prioritare ale cooperării moldo-ucrainene, printre care transporturi, industrie, infrastructură, sectorul agroalimentar și cel energetic. Dorim și pe viitor continuarea, extinderea și dezvoltarea unor parteneriate durabile cu țara vecină pe toate dimensiunile”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii din Moldova.


La rîndul său, Ivan Gnatîşin a mulțumit ministrului Chiril Gaburici pentru receptivitate și colaborare, menționînd că Ucraina rămîne a fi un prieten de nădejde pentru țara noastră.

Ivan Gnatîşin a fost numit în funcția de ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Ucrainei în Republica Moldova, în septembrie 2015.

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Ucraina în anul 2018 a înregistrat suma de 657,5 milioane dolari și a crescut cu 80,9 milioane dolari față de anul 2017. După valoarea volumului schimburilor comerciale, Ucraina se situează pe locul 5 între țările partenere cu care Republica Moldova întreține relații comerciale, deținînd o pondere de 7,8%.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load