În Moldova crește brusc prețul carburanților

În Moldova crește brusc prețul carburanților

La stațiile de alimentare din Moldova, prețurile benzinei și motorinei vor crește și mai mult – cu aproximativ 60-70 de bani sau cu 4%.


Acest lucru rezultă din noile prețuri maxime cu amănuntul pentru produsele petroliere de bază, publicate astăzi de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Prețurile vor fi valabile în următoarele două săptămîni.


Astfel, pentru perioada 10-23 ianuarie 2018, prețul maxim de vînzare cu amănuntul a benzinei Premium-95 este stabilit la 18,22 lei pe litru, iar al motorinei – de 16,32 lei per litru, informează NOI.md.


În ultimele două săptămîni, de la 27 decembrie 2017 pînă la 9 ianuarie 2018, prețurile maxime cu amănuntul pentru aceste tipuri de combustibil au fost de 17,54 și, respectiv, 15,72 lei pe litru.


În următoarele două săptămîni, benzina va crește în preț cu o medie de 68 de bani pe litru sau cu 3,9%, iar motorina va crește cu o medie de 60 de bani sau de 3,8% pe litru.


ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web.


În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere determină, ținînd cont de prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le publică pe pagina sa web și le afișează pe panourile informative de la stațiile de alimentare. Prețurile stabilite de operatori intră în vigoare și se aplică pentru toți consumatorii începînd cu ziua de miercuri, ora 00.01 noaptea. Operatorii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai  mari decît prețurile plafon stabilite de ANRE.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load